MILBEK    s.r.o.

         Na hriadkach 13a

  841 07 - BRATISLAVA

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  mobil :  +421 948 285 030

                +421 948 157 160

e-mail : milbek@milbek.sk

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Google + Twitter


auric infinity® Technology

 

NOVINKA !

Pripravujeme na rok 2024

 

 

 

Niečo viac o    Auric INFINITY  TECHNOLOGY  :
 
Zatiaľ sa budú robiť iba sudy od 225 l.
Vieme, že oxidácia je nežiadúca . Pri tejto technológii neprichádza mušt alebo vino do styku so vzduchom a preto tu nenastáva  oxidácia.
 
Pri odoberaní vzorky vína  sa sud neotvára, odoberá sa víno  iba cez ventil  a  aby neprišlo k oxidácii vina v sude cez speciálny ventil dodáme dnu dusík. Takto neprichádza k oxidácii v sude.
 
Šetri sa takto čas pri práci s vínom. Pri otvarani štupľa-zátky silikónovej alebo drevenej na sude prichádza ku vyparovaniu tekutiny a vtedy vzniká  strata okolo 3%. a aj oxidácia. Potom je potrebné  dolievať víno do suda aby nebol veľký voľný  povrch na vine a aby neprišlo ku tvorbe bieleho povlaku (vinski kvet) a aj ku oxidácii vína.
 
Nepotrebujeme teda človeka - pracovnú silu  na odoberanie a dolievanie vína do sudov.
 
Sud sa môže plniť už s  vylisovaným muštom alebo i samotnými bobuľami hrozna. Bobule majú na svojej prirodzenej  kožke už kvasnice a  tým pádom nemusime dodávať  žiadne iné kvasnice do suda.
 
Pri fermentácii vzniká v sude  tlak a preto je tu  špeciálny ventil  ktorý udržuje stály konštantný tlak 0,5 barov v sude a zároveň zabraňuje kyslíku k  prístupu ku kvasniciam. 
 
Sud obsahuje 
- speciálny ventil 
- bezpečnostný ventil 
- senzor tlaku a teploty  
 - kohútik  na odoberania vzoriek 
- vstupný a výstupný port 
- ventil na dodávanie  plynu 
- silikónové tesnenie na dúžkach i hlave / aby sud zvládol tlak
- čelo/ hlava suda je od  od plexiskla
 
- sud sa umýva s vodou s hlavicou pod tlakom
- sud sa konzervuje s dusíkom 
- pred použitim sud treba umyť vodou a potom dodať kyslík aby kvasinky mohli lepšie štartovať svoj rozvoj. Kyslík sa vstrebe do dreva a tak pomôže ku  lepšiemu štartu kvasinkam vo fermentácii
 
- kratší proces finalizácie vína, vino je pri teplote do 25 st. C hotové maximálne do 2 týždňov
- sud sa môže požívať i  viackrát  v sezóne
- doberanie vzoriek  a dodávanie dusíka je bez otvárania suda. Všetko sa robí  cez speciálny ventil.
- miešanie kvasiniek-batonaž nie je potrebná lebo je v sude tlak.  

 

 

 

Filter
Cena