milbek predaj drevených sudov
  • Úvod
  • auric barrels
  • auric infinity® Technology
  • Organizované akcie
    • auric Barrels
    • Výstava vín
  • Kontakt
    • Obchodné podmienky
  • Katalóg sudov
0 ks
  • auric Infinity - nekonečné sudy
  • Dubové sudy 225 - 1000 L
  • Dubové sudy 1500 - 6000L
  • Dubové sudy 1500 - 6000L Oválne
  • Dubové sudy - iné drevo od 50 L - 1000 L
  • Vinifikátory

MILBEK    s.r.o.
Na hriadkach 13a
841 07 - BRATISLAVA

Miroslav Hudec
mobil :  +421 948 285 030         +421 948 157 160

e-mail : milbek@milbek.sk

 

 

 



 

auric infinity® Technology

 Výroba vína bez pridaných aditív a konzervačných látok.

Izobarická výroba vína- výroba vína pod tlakom.

 

auric infinity technology

Vážení vinári.

Ak máte trochu času a vôľu zistiť niečo nové, prečítajte si o auric infinity technology na našej stránke. V každom prípade, niekoľko minút sa vždy nájde. Pozrite aj video.

Úplne nový prístup ku výrobe vína.

Výhodou tohto suda je že proces vinifikácie môžete urobiť 2-3 kráť počas zberu od začiatku 9. do koca 10. mesiaca. Dôležite je tiež povedať že nerezová výbava je trvalá, stači vymeniť drevenú časť(sud) po niekoľko rokov. Existuje teda veľa výhod, ktore su z dlhodobého hľadiska ziskove.

Sud bude pripravený na predaj od 1.7.2024.

 

 

 


auric infinity® Technology

Viac zistíte, ak sa pozrite na video o firme auric a video o auric infinity technology.

 



OXIDÁCIA JE NEŽIADÚCA

Vieme, že oxidácia je nežiadúca . Pri tejto technológii neprichádza mušt alebo víno do styku so vzduchom a preto tu nenastáva oxidácia.

Pri odoberaní vzorky vína sa sud neotvára, víno sa odoberá iba cez ventil a aby neprišlo k oxidácii vina v sude cez špeciálny ventil dodáme dnu dusík. Takto neprichádza k oxidácii v sude.

 

 

ÚSPORA ČASU A PRÁCE

Šetri sa čas pri práci s vínom. Pri otváraní štupľa-zátky silikónovej alebo drevenej na sude prichádza ku vyparovaniu tekutiny a vtedy vzniká strata okolo 3% a aj oxidácia. Potom je potrebné dolievať víno do suda aby nebol veľký voľný povrch na víne a aby neprišlo ku tvorbe bieleho povlaku (birza) a aj ku oxidácii vína.

Nepotrebujeme teda človeka - pracovnú silu na odoberanie a dolievanie vína do sudov.

Sud sa môže plniť už s vylisovaným muštom alebo i samotnými bobuľami hrozna. Bobule majú na svojej prirodzenej kožke kvasinky a tým pádom nemusíme dodávať žiadne iné kvasnice do suda.

  

  

STÁLY TLAK

Pri fermentácii vzniká v sude tlak a preto je tu špeciálny ventil ktorý udržuje stály konštantný tlak 0,5 barov v sude a zároveň zabraňuje kyslíku k prístupu ku kvasniciam.
  
  

Sud obsahuje:

* špeciálny ventil
* bezpečnostný ventil
* senzor tlaku a teploty
* kohútik na odoberania vzoriek
* vstupný a výstupný port
* ventil na dodávanie plynu
* silikónové tesnenie na dúžkach i hlave / aby sud zvládol tlak
* čelo / hlava suda je od plexiskla

Použitie:

* sud sa umýva s vodou s hlavicou pod tlakom
* sud sa konzervuje s dusíkom
* pred použitím sud treba umyť vodou a potom dodať kyslík aby kvasinky mohli lepšie štartovať svoj rozvoj. Kyslík sa vstrebe do dreva a tak pomôže ku lepšiemu štartu kvasinkam vo fermentácii
* kratší proces finalizácie vína, víno je pri teplote do 25 st. C hotové maximálne do 2 týždňov
* sud sa môže používať i viackrát v sezóne
* odoberanie vzoriek a dodávanie dusíka je bez otvárania suda. Všetko sa robí cez špeciálny ventil.
* miešanie kvasiniek-batonaž nie je potrebná lebo je v sude tlak.

 

 

Výhody auric infinity® Technology


  • Bez pridaných aditív a konzervačných látok počas fermentácie a zrenia
  • Urýchlená výroba a zrenie vína
  • Možno použiť šťavu, bobule alebo celé strapce hrozna
  • Nevyžaduje čírenie šťavy
  • Nevyžaduje kontrolu teploty počas fermentácie a zrenia (výroba bieleho vína pri vysokých teplotách nie je problém)
  • Prvá technológia využívajúca slnečné svetlo pri výrobe vína
  • Umožňuje odoberať laboratórne a degustačné vzorky vína bez oxidácie, kontaminácie, či odparovania

  • Technologická kontrola oxidácie, kontaminácie a vyparovania
  • Stabilizácia bielkovín bez prídavkov
  • Stabilizácia za studena bez prídavkov
  • Nevyžaduje dopĺňanie sudov
  • Prázdne sudy možno skladovať' pod stlačeným N2 alebo CO2 bez chemikálií
  • Sudy možno regenerovať stlačeným 02 alebo vzduchom
  • Udržateľná mobilná vínotéka vo vinohrade so solárnymi panelmi, senzormi a mobilnými údajmi
  • Môže sa použiť na výrobu a zrenie vína, piva, jablčného vína, octu, a zrenie liehovín
  • Efektívne zníženie práce, času a nákladov
 
 
   auric infinity leták  auric infinity technológia - leták
 
   auric infinity leták  Výskumy využitia technológie VBUNG na výrobu vína bez aditíva - dokument na stiahnutie
 

newsletter milbek
Chceli by ste byť informovaní o špeciálnych akciách?

Prihlásiť

Odhlásiť

milbek predaj drevených sudov

Milbek - váš poradca pre výber sudov.

Vždy pracujeme v prospech zakazníka. Dobrý obchod je ten keď je spokojný zakazník.

 

KONTAKTUJTE NÁS

Tel: +421 948 285 030 WhatsApp
Tel: +421 948 157 160

Mail: milbek@milbek.sk 

ADRESA

MILBEK s.r.o.
Na hriadkach 13a
841 07 BRATISLAVA


Copyright © 2024 milbek.sk, All rights reserved

 

Vytvorené systémom ClickEshop.sk